Brasilien og Guinea spillede en international venskabskamp den 18. juni. Jorrington og Rodrigo scorede to mål for Brasilien i første halvleg, hvorefter Girassi reducerede for Guinea, og i anden halvleg scorede Militang, iført en Nike Mercurial Fodboldstøvler, et mål, og Vinicius scorede fra straffesparkspletten, så Brasilien vandt 4-1 over Guinea.

Det mest bemærkelsesværdige ved kampen var Brasiliens trøje, som blev udskiftet med en mere afdæmpet sort farve med et gult logo og navn i stedet for den lysegule farve, de plejede at bære. Mange undrede sig over, hvorfor Brasilien pludselig havde skiftet trøje, da den oprindelige brasilianske landsholdstrøje var lysegul foroven og blå forneden, især fordi holdets kælenavn var den gule fugls “kanariefugle”, og når det kommer til gul, forbinder alle det naturligt med den brasilianske sambagruppe. Faktisk var det en protest mod den racisme, som Brasiliens landsholdsspillere har været udsat for i de seneste holdkampe, og de sorte trøjer blev båret som et tegn på deres vilje til at forene sig med dem i kampen mod racisme.

Under Brasiliens udekamp mod Valencia i sidste måned blev Vinicius Junior, iført en Nike Fodboldstøvler, svinet til af Valencias hjemmepublikum, og Vinicius blev rasende og pegede fingre ad publikum “til gengæld”. Vinicius er et af ofrene for den konstante racisme i europæisk professionel fodbold, og det sker på daglig basis. De brasilianske og guineanske spillere poserede også foran en plakat med teksten “If there’s racism, there’s no game” for at vise deres støtte. De brasilianske spillere skiftede dog tilbage til deres gule trøjer i anden halvleg.

Racisme er ikke kun i fodbold, det sker i alle hjørner af verden. Verden er én, uanset om den er gul, hvid eller sort, er det alle menneskers hud, vi bør ikke diskriminere mod nogen farve af mennesker, kun hvis vi står sammen, vil verden blive et bedre sted, verden har brug for at udrydde den kriminelle racisme.